Slovenija 14.3.2011 4:00

Danes začetek 40. tekmovanja mladih glasbenikov Slovenije

Maribor/Brežice/Krško/Novo mesto, 14. marca - S tekmovanjem v disciplinah klavirskega dueta v Mariboru in harmonike v Brežicah se danes začenja 40. republiško tekmovanje mladih glasbenikov Temsig, ki bo do 24. marca potekalo v glasbenih šolah v Krškem, Novem mestu, Brežicah in Mariboru. Tekmovanje velja za osrednji dogodek delovanja glasbenih šol na vseh ravneh izobraževanja.

Tekmovanje mladih glasbenikov prireja Zveza slovenskih glasbenih šol v sodelovanju z območnimi glasbenimi šolami. Kot je povedal ravnatelj Glasbene šole Krško Drago Gradišek, bo potekalo v desetih disciplinah. Te obsegajo harmoniko, rog, trobento, pozavno, tubo, evfonij, tolkala, komorne skupine z godali ter kitarski in klavirski duet.

Po podatkih omenjene zveze strokovno žirijo 40. Temsiga sestavljajo uveljavljeni domači in tuji glasbeni pedagogi, tekmovanje pa bodo konec meseca zaključili s koncerti prvonagrajenih udeležencev. Priredili bodo še slavnostne koncerte v Kulturnem domu Krško, Slovenski filharmoniji v Ljubljani in kazinski dvorani SNG v Mariboru.