Slovenija 25.3.2011 10:06

Maribor drevi v znamenju svetovnih baletnih zvezd

Maribor, 25. marca - V Veliki dvorani Slovenskega narodnega gledališča (SNG) Maribor bo drevi ob 19.30 potekal veliki mednarodni gala baletni koncert v organizaciji Društva baletnih umetnikov Slovenije. Kot so zapisali organizatorji, bo tokratni baletni večer ljubiteljem plesne umetnosti postregel s celo vrsto mednarodno uveljavljenih baletnih imen.

Poleg množice baletnih zvezdnikov, ki navdušujejo evropsko občinstvo na največjih baletnih odrih, bo večer postregel tudi s pravo poslastico najbolj atraktivnih klasičnih "pas de deuxov", kot so Gusar, "Grand Pas classique", Talisman in drugi, z velikim zaključnim delom iz baleta Onegin koreografa Johna Cranka, ob njih pa še s številnimi sodobnimi baletnimi stvaritvami mojstrov Williama Forsythea, Juanja Arquesa, Gyule Pandisa in drugih.

Ob najboljših slovenskih baletnih plesalcih bo v Mariboru nastopila vrsta priznanih gostov, med njimi ameriška balerina Bridget Breiner in njen kanadski partner Jason Railly iz Stuttgarter Baleta, Ukrajinka Suzana Kaic in ruski soplesalec Arthur Šesterikov iz HET National Baleta iz Amsterdama, Japonka Arika Togava in Poljak Maximilian Genow iz baleta slovite Semper opere iz Dresdna, Rusinja Krasina Pavlova in Avstrijec Rainer Krenstetter iz Nemškega državnega baleta iz Berlina ter mnogi drugi.