Svet 25.3.2011 10:17

Razpisan natečaj za Henkel Art.Award. 2011

Ljubljana, 25. marca - Družba Henkel CEE s sedežem na Dunaju že deseto leto zapored razpisuje natečaj za nagrado Henkel Art.Award, s katerim k sodelovanju vabi umetnike iz 23 držav v regiji Srednja in Vzhodna Evropa, ki se bodo potegovali za glavno nagrado Henkel Art.Award. Starostna omejitev je 40 let, razpis pa je odprt do 10. junija.

Nagradili bodo inovativna umetniška dela v različnih tehnikah, kot so slika, risba, fotografija, video in instalacija. Izmed prispelih del bo mednarodna žirija najprej izbrala pet finalistov, ki se bodo potegovali za glavno nagrado. Dobitnik glavne nagrade bo razglašen novembra na Dunaju.

Slovenski umetniki lahko svoje prijave oddajo po pošti na naslov Henkel Slovenija, Industrijska ulica 23, 2506 Maribor. Prijavi naj priložijo življenjepis in opis umetniške kariere v angleškem ali nemškem jeziku ter pet do deset reprodukcij svojih umetniških del. Dela morajo biti ustvarjena po letu 2008.

Nagrada Henkel Art.Award za najboljše umetniško delo v regiji Srednja in Vzhodna Evropa je vredna 7.000 evrov. V okviru letošnjega natečaja bo z denarno nagrado v višini 2.000 evrov nagrajen še najboljši mladi avstrijski umetnik, s štipendijo v enaki višini pa tudi najboljši umetnik iz regije.

Natečaj tudi letos pripravljajo skupaj s KulturKontakt Austria in muzejem moderne umetnosti MUMOK na Dunaju. Dobitniku glavne nagrade bodo omogočili razstavo v njegovi državi ter predstavitev del v dunajskem muzeju MUMOK, je sporočila predstavnica za odnose z javnostmi Henkla Slovenija Dubravka Rebernak.