Slovenija 26.3.2011 10:35

Tudi programski svet Zavoda Maribor 2012 podal pozitivno mnenje glede Žilič Fišerjeve

Maribor, 26. marca - Programski svet zavoda Maribor 2012 - Evropska prestolnica kulture je na petkovi seji podal pozitivno mnenje o kandidatki za generalno direktorico zavoda Suzani Žilič Fišer, ki trenutno opravlja funkcijo vršilke dolžnosti generalnega direktorja zavoda. Pozitivno mnenje k njenemu imenovanju je v četrtek podal tudi svet zavoda EPK.

Maribor,. Nova generalna direktorica zavoda EPK Suzana Žilič Fišer. Foto: Vesna Pušnik Brezovnik/STA Arhiv STA

Maribor,.
Nova generalna direktorica zavoda EPK Suzana Žilič Fišer.
Foto: Vesna Pušnik Brezovnik/STA
Arhiv STA

Maribor,. Generalna direktorica zavoda EPK Suzana Žilič Fišer. Foto: Arhiv STA

Maribor,.
Generalna direktorica zavoda EPK Suzana Žilič Fišer.
Foto: Arhiv STA

Maribor,. Nova generalna direktorica zavoda EPK Suzana Žilič Fišer. Foto: Vesna Pušnik Brezovnik/STA Arhiv STA

Maribor,.
Nova generalna direktorica zavoda EPK Suzana Žilič Fišer.
Foto: Vesna Pušnik Brezovnik/STA
Arhiv STA

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, je programski svet zavoda po preučitvi prijavnih materialov in po predstavitvi vizije vodenja ugotovil, da je Žilič Fišerjeva primerna kandidatka za generalno direktorico zavoda Maribor 2012. "Kandidatkin življenjepis in strokovne izkušnje na akademskem področju (medijske komunikacije, politologija, produkcija, novinarstvo), elaborirana vizija vodenja zavoda in dobro poznavanje in razumevanje projekta Evropska prestolnica kulture 2012 so zagotovilo, da je Suzana Žilič Fišer primerna kandidatka za vodenje zavoda Maribor 2012," so zapisali v obrazložitvi.

Je pa, kot je za STA potrdil predstavnik za odnose z javnostmi zavoda Maribor 2012 Aljaž Mejal, že v četrtek nepreklicni odstop s položaja člana programskega sveta zavoda Maribor 2012 podal Simon Kardum, sicer direktor ljubljanskega Centra urbane kulture Kino Šiška. "Odstopam zato, ker z dosedajšnjimi pripravami, postopki imenovanj ter koordinacijo vsebin in financ za ta največji kulturni projekt nisem niti malo zadovoljen. Nasprotno, čeravno se je pred nekaj meseci zazdelo, da bo nova razširjena ekipa vendarle premaknila zgodbo z letargičnega kolovoza, mi je zdaj postalo jasno, da bo vse skupaj zabredlo v drobne premisleke o drobnih zgodbah, v lokalpatriotsko plenjenje proračunskega denarja in v zadovoljevanje sebičnih interesov," je v odstopni izjavi, ki jo povzema današnji Dnevnik, zapisal Kardum.