Slovenija 30.3.2011 10:01

Ministrstvo glede razrešitve Bana ni kršilo pravnih postopkov

Ljubljana, 30. marca - Na ministrstvu za kulturo so se odzvali na izjave Franceta Arharja v zvezi s postopkom razrešitve Iva Bana z mesta ravnatelja SNG Drama Ljubljana. Kot poudarjajo, se postopek vodi v skladu s sklepom o ustanovitvi javnega zavoda SNG Drama Ljubljana, piše današnji Dnevnik.

Sobotna izdaja Dnevnika je namreč povzela Arharjeve besede, da naj bi ministrica Majda Širca kršila pravila postopka razrešitve, ko je o začetku postopka obvestila ravnatelja, ne da bi pridobila predhodno mnenje svetov.

"Interpretacija določbe sklepa o ustanovitvi, 'da mora minister pred sprejemom sklepa o razrešitvi pridobiti predhodno mnenje sveta in strokovnega sveta ter šele nato seznaniti ravnatelja o razlogih za razrešitev, hkrati pa mu dati možnost, da se v roku 30 dni o njih izjasni, česar ministrica Širca ni storila', je napačna in zavajajoča, saj sklep o ustanovitvi v nasprotju z navedenim citatom ne vsebuje dodatka 'šele nato'", po poročanju današnjega Dnevnika opozarjajo na ministrstvu za kulturo.