Slovenija 4.4.2011 14:25

V Cankarjevem domu ustvarjalnost mladih

Ljubljana, 4. aprila - V Cankarjevem domu se bo z odprtjem razstave ob 16.30 v veliki sprejemni dvorani začel festival sodobnih umetnosti mladih Transgeneracije. Na razstavi bodo predstavljena izbrana likovna, fotografska in video dela, ki so prispela na natečaj, so sporočili iz Cankarjevega doma.

Na festivalu se bodo z gledališkimi in plesnimi predstavami ter likovnimi, fotografskimi in video deli predstavili dijaki iz vse Slovenije. Gledališki in plesni del festivala bo potekal do 9. aprila, razstavni in video del do 12. aprila.

S področja gledališča so za letošnji festival prejeli 21 prijav, izbranih je bilo devet predstav, s področja plesa tri, izbrana je bila ena plesna predstava. S področja videa sta bili dve prijavi, na festivalu bosta predstavljeni obe deli, za razstavo pa je prispelo 100 del, ki bodo vsa na ogled v Cankarjevem domu, je za STA povedala vodja promocijskih projektov s področja gledališča in kulturne vzgoje v Cankarjevem domu Kristina Jermančič.

Selektorji letošnjega festivala so Gašper Demšar za likovne in video izdelke, Matej Bogataj in Dušan Rogelj za gledališče ter Jedrt Jež Furlan za področje plesa.

V četrtek, 7. aprila, bo v Štihovi dvorani recital Pesem je moj pravi obraz, ki ga pripravlja Gimnazija Vič in je del podelitve nagrad za najboljše srednješolske haikuje 2011.

Gledališko-plesni del festivala bodo sklenili učenci ŠC Ljubljana, Gimnazije Antona Aškerca s predstavo Oh, ta mladina in Gimnazije Bežigrad s plesno predstavo "From Greek to Glory".

Transgeneracije 2011 se bodo zaključile s podelitvijo nagrad 12. aprila ob 17. uri v Štihovi dvorani Cankarjevega doma.