Slovenija 8.4.2011 12:16

Objavljen ponovni razpis za direktorja Slovenskega filmskega centra

Ljubljana, 8. aprila - Svet Slovenskega filmskega centra, javne agencije RS je na spletni strani Slovenskega filmskega centra in v uradnem listu objavil javni natečaj za delovno mesto direktorja Slovenskega filmskega centra. Zainteresirani morajo prijavo poslati do 6. maja.

Portorož. V.d. direktor Slovenskega filmskega centra, javne agencije RS Samo Rugelj. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Portorož.
V.d. direktor Slovenskega filmskega centra, javne agencije RS Samo Rugelj.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Na predlog sveta Slovenskega filmskega centra bo vlada izbranega kandidata imenovala za direktorja za dobo petih let z možnostjo ponovnega imenovanja, vendar največ enkrat.

Razpis za direktorja Slovenskega filmskega centra je ponovljen, saj se je na prvi razpis prijavil le en kandidat - Igor Kadunc, o katerem pa je svet filmskega centra sklenil, da za to funkcijo ni primeren.

Slovenski filmski center trenutno kot v.d. direktorja vodi Samo Rugelj. Vlada ga je na to mesto imenovala 30. decembra lani. Njegov mandat traja do imenovanja novega direktorja, vendar največ šest mesecev od dneva vpisa Slovenskega filmskega centra v sodni register. V sodni register je bil Slovenski filmski center vpisan 20. januarja.