Slovenija 11.4.2011 10:25

V Celju se je sklenil 29. mednarodni mladinski pevski festival

Celje, 11. aprila - V Celju se je v nedeljo sklenil 29. mednarodni mladinski pevski festival. V soboto so na festivalu podelili tudi nagrade otroškim in dekliškim pevskim zborom. Srebrno plaketo sta prejela otroški pevski zbor Rubinek ZUŠ Vysoke Myto s Češke in mladinski pevski zbor Glasbene šole Fran Korun Koželjski iz Velenja.

Mednarodna petčlanska komisija, ki ji je predsedoval Tomaž Faganel, je bronasto plaketo podelila otroškemu pevskemu zboru Druge osnovne šole iz Slovenj Gradca, je sporočil organizator festivala Zavod Celeia Celje.

V kategoriji dekliški pevski zbori je zlato plaketo in denarno nagrado prejel dekliški zbor sv. Stanislava - Škofijska klasična gimnazija Ljubljana. Zlato plaketo je prejel tudi moldavski dekliški zbor Cantemus Chisinau.

Srebrno plaketo pa so prejeli madžarski Aurin Leanykar Kesckemet, dekliški pevski zbor Gimnazije Celje - Center in slovaški dekliški pevski zbor Iuventus Paedagogica Levoča.

Posebno priznanje in denarno nagrado za najprepričljivejši dirigentski nastop je prejel Denis Ceausov iz Moldavije.

Posebno priznanje za najboljšo izvedbo obvezne skladbe Jacobusa Gallusa je šlo v roke dekliškega zbora sv. Stanislava - Škofijska klasična gimnazija Ljubljana, ki prejel tudi priznanje za najboljšo izvedbo slovenske skladbe, in sicer za skladbo Damijana Močnika z naslovom Godec pred peklom dobi.

Priznanje za najboljšo izvedbo skladbe, napisane po letu 1990, je prejel Cantemus Chisinau iz Moldavije za skladbo Teodorja Zgureanua Clopote astrale (1998). Priznanje za najboljšo izvedbo romantične skladbe Antonina Dvoržaka Prsten pa je prejel otroški pevski zbor Rubinek ZUŠ Vysoke Myto iz Češke.

V kategoriji mladinski pevski zbori je nagrado občinstva prejel mešani mladinski pevski zbor Šolskega centra Velenje. Nagrado občinstva v kategoriji dekliški pevski zbori je prejel Aurin Leanykar Kesckemet z Madžarske in nagrado občinstva v kategoriji otroški pevski zbori mladinski pevski zbor Glasbene šole Fran Korun Koželjski iz Velenja.