Slovenija 12.4.2011 16:00

Ministrica Širca podelila nazive svetnik

Ljubljana, 12. aprila - Ministrica za kulturo Majda Širca je danes podelila nazive svetnik, ki so najvišji strokovni nazivi na področju varstva kulturne dediščine in varstva arhivskega gradiva. Podeljujejo se v arhivski, konservatorsko-restavratorski in muzejski dejavnosti.

Ljubljana. Ministrica za kulturo Majda Širca. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv: STA

Ljubljana.
Ministrica za kulturo Majda Širca.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv: STA

Naziv muzejski svetnik je Širca na ministrstvu podelila Dragici Trobec Zadnik iz Mestnega muzeja Ljubljana, Rolandi Fugger Germadnik iz Pokrajinskega muzeja Celje, Damirju Globočniku iz Gorenjskega muzeja Kranj, Janji Žagar Grgič iz Slovenskega etnografskega muzeja, Borutu Rovšniku iz Mestnega muzeja Ljubljana in Damjani Fortunat Černilogar iz Tolminskega muzeja.

Naziv konservatorski svetnik so prejeli Bogdan Badovinac, Marko Stokin, Mojca Marjana Kovač, Tadej Brate in Uroš Lubej z Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije.

Naziv arhivski svetnik je ministrica podelila Zdenki Semlič Rajh iz Pokrajinskega arhiva Maribor, Janezu Kopaču iz Zgodovinskega arhiva Ljubljana in Sonji Anžič Kemper iz Zgodovinskega arhiva Ljubljana.

Konservatorsko-restavratorski svetnici sta postali Gojka Pajagič Bregar iz Narodnega muzeja Slovenije in Eva Ilec iz Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož.

Naziv svetnik podeljujejo od leta 1996. Vključno z današnjimi je naziv prejelo 112 strokovnjakov, so sporočili z ministrstva za kulturo.