Slovenija 15.4.2011 9:22

Javni razpis Ustanove Tarasa Kermaunerja za podelitev štipendije

Ljubljana, 15. aprila - Ustanova Tarasa Kermaunerja je objavila javni razpis za podelitev enoletne štipendije v višini 3000 evrov bruto mlademu analitiku-interpretu slovenske dramatike. Štipendija je namenjena vzpodbujanju razmisleka o dramatiki v slovenskem prostoru, so v sredo sporočili iz ustanove. Rok za prijavo na razpis je 13. maj.

Prijava za štipendijo mora vsebovati življenjepis in bibliografijo objav ter dispozicijo raziskave v obsegu največ treh tipkanih strani. Starostna meja prijaviteljev je 35 let.

O dodelitvi štipendije izbranemu kandidatu bo odločal upravni odbor Ustanove Tarasa Kermaunerja. Podelili jo bodo na obletnico smrti Tarasa Kermaunerja (1930-2008), 11. junija, v kraški vasici Avber.

Po letu dni oziroma do 11. junija 2012 bo izbrani štipendiranec dolžan izročiti Ustanovi Tarasa Kermaunerja poročilo o opravljenem raziskovalnem delu ter vsaj en izvirni članek ali razpravo o dramatiki v obsegu do 30.000 znakov s presledki. Tekst bo objavljen v reviji Sodobnost.

Štipendijo Ustanove Tarasa Kermaunerja so prvič podelili lani. Prejel jo je Gašper Troha za raziskavo z naslovom Slovenska dramatika v devetdesetih letih in 21. stoletju.