Slovenija 20.4.2011 5:00

Vojnovićev Piran-Pirano nagrajen na filmskem festivalu v Parizu

Pariz, 20. aprila - Slovenski celovečerni film Piran-Pirano režiserja in scenarista Gorana Vojnovića je na filmskem festivalu "South-East European" v Parizu prejel dve nagradi. Nagrado za najboljšega producenta je prejela hiša Arsmedia, za najboljšega igralca pa je bil razglašen Mustafa Nadarević, je sporočil Jože Biščak iz agencije Giedon.

Na 12. izdaji filmskega festivala "South-East European", ki ga organizira pariška univerza za avdiovizualno umetnost, so se svojimi deli predstavili filmski ustvarjalci iz 15 držav jugovzhodne Evrope.

Vojnovićev Piran-Pirano je film o prepletanju usod treh posameznikov. Italijan Antonio, Bosanec Veljko in Slovenka Anica so v II. svetovno vojno zašli kot otroci in postali njene žrtve. Pol stoletja pozneje njihova kratka skupna pot v zadnjih dneh vojne ponovno oživi, je o vsebini zapisal Biščak.

Ob Nadareviću so v mednarodni igralski zasedbi med drugimi nastopili Boris Cavazza, Moamer Kasumović, Nina Ivanišin, Francesco Borchi, Peter Musevski, Gregor Zorc in Marko Sosič. Direktor fotografije je bil Radovan Čok, scenografijo podpisuje Urša Loboda, kostumografijo Zvonka Makuc, masko pa Mijam Kavčič. Glasbo za film je napisala Tamara Obrovac.