Slovenija 22.4.2011 9:39

Razpis za II. mednarodni trienale keramike

Ljubljana, 22. aprila - Na različnih prizoriščih po Sloveniji bo med 15. majem in 30. septembrom 2012 potekal II. mednarodni trienale keramike Unicum. Sestavljen bo iz tekmovalnega dela, mednarodne razstave keramike študentov umetniških šol in akademij ter spremljevalnih razstav in prireditev. Rok za prijavo na tekmovalni del trienala je 30. oktober.

Poudarek trienala je na predstavitvi sodobne umetniške keramike kot samostojne zvrsti na področju likovnega ustvarjanja. Prireditev je namenjena populariziranju keramike v slovenskem in mednarodnem prostoru, je zapisano na spletni strani trienala.

Na II. mednarodnem trienalu keramike Unicum 2012 lahko s svojimi deli sodelujejo vsi umetniki in umetniške skupine, ki ustvarjajo v tem likovnem mediju. Vsak sodelujoči lahko prijavi največ tri dela. Mednarodna strokovna žirija bo izbrala dela, ki bodo predstavljena na razstavi. Avtorji lahko na natečaj prijavijo dela, nastala v zadnjem triletnem obdobju.

Razstava Mednarodni trienale keramike Unicum 2012 bo postavljena v Evropskem kulturnem in tehnološkem centru (EKTC) v Mariboru. Pospremil jo bo katalog. Vzporedno s tekmovalnim delom bo v EKTC Maribor na ogled mednarodna razstava keramike študentov umetniških šol in akademij po izboru vabljenih strokovnih mentorjev.

Spremljajoče tematske razstave bodo v času bienala potekale na Ljubljanskem gradu, v Galeriji ZDSLU v Ljubljani, na Jakopičevem razstavišču v Ljubljani, v Koroški galeriji likovnih umetnosti Slovenj Gradec, v Galeriji Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki, v Pilonovi galeriji v Ajdovščini, v Pokrajinskem muzeju Murska Sobota ter v Grasslovem stolpu v Slovenski Bistrici.

Trienale prireja organizacijski odbor II. mednarodnega trienala keramike Unicum 2012 v okviru ZDSLU in v sodelovanju z EKTC Maribor.