Slovenija 22.4.2011 13:39

Nagrada za predstavo Janko in Metka v izvedbi SNG Maribor

Maribor, 22. aprila - Drama Slovenskega narodnega gledališča Maribor v koprodukciji z Mini teatrom Ljubljana je na mednarodnem otroškem gledališkem festivalu Pozorište Zvezdarište v Beogradu prejela nagrado za najboljšo scenografijo v predstavi Janko in Metka, pod katero se je podpisala Sanja Jurca Avci.

Kot so danes sporočili iz SNG Maribor, je mednarodno uveljavljeni beograjski otroški festival Pozorište Zvezdarište letos potekal že devetič. Občinstvo si je lahko med 15. in 21. aprilom ogledalo 17 predstav iz Srbije, Hrvaške, Madžarske, Italije, Črne gore in Slovenije.

Sodobno interpretacijo znamenite Grimmove pravljice, ki je bila na začetku tega meseca v SNG Maribor odigrana že 50., je režiral Robert Waltl. Predstava je nastala v koprodukciji z Mini teatrom Ljubljana, ki je pri Andreju Rozmanu Rozi naročil besedilo z željo, da bi spodbudil pisanje sodobne slovenske dramatike za otroke.

Predstavo so najprej uprizorili v Ljubljani, septembra lani pa je premiero doživela še v Mariboru. Naslov in zgodba sta enaka, le igralska zasedba je druga. V mariborski izvedbi igrajo Nejc Ropret, Mirjana Šajinović, Milada Kalezić, Bojan Maroševič in Irena Varga.