Slovenija 28.4.2011 11:30

Objavljen ponovni razpis za direktorja Prešernovega gledališča Kranj

Kranj, 28. aprila - Mestna občina Kranj je objavila ponovni razpis za mesto direktorja Prešernovega gledališča Kranj. Slednjega trenutno vodi v. d. direktorja Mirjam Drnovšček, saj je upravno sodišče odpravilo lanski sklep o imenovanju Ivane Djilas na mesto direktorice gledališča, kranjski mestni svetniki pa so se odločili za nov razpis.

Kandidati za mesto direktorja omenjenega gledališča morajo k prijavi priložiti tudi program dela gledališča za petletni mandat, je zapisano v besedilu razpisa.

Prijave morajo poslati v 15 dneh od objave 26. aprila na mestno občino Kranj z oznako: "Prijava na razpis - direktor Prešernovega gledališča Kranj - Ne odpiraj!". O izbiri bodo pisno obveščeni najpozneje v 30 dneh od dneva objave razpisa.

Prešernovo gledališče Kranj je ostalo brez direktorja, ko je upravno sodišče odpravilo sklep kranjskih mestnih svetnikov o imenovanju režiserke Ivane Djilas na to mesto. Svetniki so zato februarja imenovali vršilko dolžnosti in se odločili za ponovni razpis. Djilasova, kot je pred časom zapisala v sporočilu za javnost, ne bo ponovno kandidirala, saj odločitev svetnikov razume kot nezaupnico.