Slovenija 1.5.2011 5:30

V Zagrebu začeli snemati hrvaško-slovensko-srbsko koprodukcijo "Noćni brodovi"

Zagreb, 1. maja - Hrvaški režiser Igor Mirković je začel v Zagrebu snemati celovečerec "Nočni brodovi" (Nočne ladje), ki ga financirajo filmski skladi iz Hrvaške, Slovenije in Srbije. Glavni vlogi v ljubezenski melodrami sta prevzela priljubljena hrvaška in slovenska igralca Ana Karić in Radko Polič-Rac.

Kot so sporočili iz Motovunskega filmskega festivala, v ljubezenski romanci sveže zaljubljeni par "70-letnih najstnikov", Helena in Jakov, pobegneta iz svojega vsakdanjika v domu za upokojence. Pri tem ne bežita od svojih družin, temveč se borita za svojo poslednjo priložnost, da bosta zaljubljena, ter da bosta pokazala, da ljubezen nima meja, so zapisali ustvarjalci filma.

Poleg Mirkovića sta scenarista filma Elvis Bošnjak in Ognjen Sviličić, med igralci pa so tudi Pero Kvrgić, Jadranka Đokić, Renata Ulmanski in Bogdan Diklić. V manjši epizodni vlogi se bo pojavil tudi znani hrvaški pevec Stjepan Jimmy Stanić.

"Film je zgodba o tem, kako duše ni mogoče upokojiti, to je film o reševanju samega sebe, je boj proti vsemu, kar se v vas suši", je o filmu povedala Karićeva. Celovečerec je opisala kot hrvaško različico priljubljenih Najinih mostov.

Glavni producent filma je zagrebški Studio dim, sodelujejo še Hrvaška televizija, ter produkciji Bela film iz Ljubljane in Delirijum iz Beograda. Med drugim so film podprli Slovenski filmski sklad, Viva Film in TV Slovenija.

Film bodo snemali šest tednov v Zagrebu ter na Reki in pri Đurđevcu. Hrvaško premiero načrtujejo za januar 2012.