Slovenija 5.5.2011 6:00

Darko Brlek in Lana Trotovšek bosta nastopila v Beogradu

Beograd, 5. maja - Slovenski klarinetist Darko Brlek in mlada violinistka Lana Trotovšek bosta v petek, 6. maja, nastopila v Srbiji. V dvorani Skupščine mesta Beograd bosta z Zemunskim komornim orkestrom in dirigentom Đorđem Stankovićem izvedla dva Mozartova koncerta, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Zemunski komorni orkester, ki ga sestavljajo mladi glasbeniki, diplomanti glasbenih akademij v Novem Sadu in Beogradu, bo koncert odprl z Mozartovim Divertimentom v F-duru. Sledil bo Koncert za klarinet in orkester v A-duru, v katerem se bo kot solist pridružil Brlek, po pisanju Tanjuga eden najboljših evropskih klarinetistov.

Brlek, tudi direktor in umetniški vodja Festivala Ljubljana, nastopa v prestižnih glasbenih središčih, nekajkrat je igral tudi v newyorškem Carnegie Hallu. Sodeloval je s številnimi priznanimi orkestri in umetniki, med katerimi so dirigenti Anton Nanut, Emil Tabakov, Jurij Bašmet, Uto Ughi, Lovro Pogorelić.

Mlada violinistka Lana Trotovšek, dobitnica več nagrad z različnih tekmovanj, bo v drugem delu koncerta solistka v Koncertu za violino in komorni orkester v A-duru. Trotovškova nastopa solistično, kot komorna glasbenica pa tudi z orkestri v velikih koncertnih dvoranah.

Koncert slovenskih umetnikov v Beogradu bo pod pokroviteljstvom mestnega sekretariata za kulturo, vstop bo prost.