Svet 12.5.2011 5:00

Sedmi sejem sodobne umetnosti Viennafair danes odpira vrata

Dunaj, 12. maja - Na Dunaju bo do 15. maja potekal edini evropski sejem sodobne umetnosti Vinennafair, osredotočen na umetnost iz Srednje in Vzhodne Evrope. Na sejmu se bo predstavilo več kot 1000 umetnikov iz vsega sveta ter 127 galerij, med njimi tri slovenske. Kot so zapisali organizatorji, je sejem postal pomembna odskočna deska za galerije in umetnike.

Sejem v dunajskem kongresnem centru "Messe Wien" bo letos že sedmič v avstrijsko prestolnico privabil zasebne in institucionalne zbiratelje umetnosti, kuratorje, predstavnike medijev, umetnostne kritike in druge ljubitelje umetnosti.

Predstavilo se bo 50 avstrijskih galerij, 26 iz Zahodne Evrope, ena iz Mehike in Združenih arabskih emiratov ter 45 galerij iz Vzhodne in Jugovzhodne Evrope, osrednjih regij sejma.

Posebna razstava "Diyalog": Umetnost iz Istanbula bo predstavila štiri turške galerije, med drugim pa bodo potekali še pogovori z mednarodno priznanimi kustosi, so zapisali organizatorji v sporočilo za javnost.

Dunajska trgovinska zbornica bo šestič podelila nagradi uveljavljeni in še neuveljavljeni galeriji v skupni vrednosti 10.000 evrov.

Na sejmu bodo Slovenijo zastopali galeriji Škuc in Photon ter zavod P.A.R.A.S.I.T.E..