Slovenija 14.5.2011 10:23

V Kopru literarni in umetniški projekt Poti domišljije 2011

Koper, 14. maja - Klub študentov občine Koper (KŠOK) letos že četrto leto organizira projekt Poti domišljije, ki bo danes med 14. in 19. uro potekal na Semedelski promenadi v Kopru. Projekt je namenjen vsem mladim, dejavnim na literarnem področju in področju vizualnih umetnosti z območja Obale in njene okolice.

Kot so zapisali v KŠOK, projekt Poti domišljije mlade umetnike spodbuja h kreativnosti, ustvarjalnosti in osebnemu izražanju. Ponuja jim možnost izraznega udejstvovanja na različnih področjih ustvarjanja in jih tako spodbuja k medsebojnem sodelovanju. Cilj projekta je umetnost in umetniško izražanje približati ljudem ter jim pokazati, kako nastane slika, fotografija, strip ali kip.

Prvi del projekta je predstavljal literarni in likovni natečaj. Mladi avtorji pisane besede so se na natečaj lahko prijavili s pesmimi ali kratko prozo na poljubno temo, pa so poslali svoja dela. Kot je za STA povedala vodja službe za odnose z javnostmi pri KŠOK Sara Toškan, letos pri projektu sodeluje šest piscev in 11 mladih, ki so jim blizu vizualne umetnosti.

Na Semedelski cesti bodo likovniki danes upodobili literarna dela, ki jim bodo naključno dodeljena. Pri ustvarjanju se bodo posluževali različnih slikarskih tehnik (barve, tuš, oglje), literarna dela pa bodo zaživela tudi s pomočjo stripa, ilustracij, skozi fotografije in kot kipi. Starostna omejitev za sodelovanje na natečaju je bila od 15 do 30 let, sodelujoči pa morajo imeti status dijaka ali študenta.

Zaključni del projekta bo v soboto, 21. maja, potekal v multimedijskem centru E-Kavarne Pina v Kopru, kjer bodo vsa dela, nastala v sklopu projekta tudi razstavili in sodelujočim podelili simbolične nagrade.