Slovenija 6.6.2011 9:43

Mladinski zbor Secunde CS iz Nemčije s srebrno plaketo

Berlin, 6. junija - Mladinski zbor Secunde CS pod vodstvom zborovodkinje Tadeje Vulc je na 6. mednarodnem festivalu Harmonie v nemškem mestu Limburg prejel srebrno plaketo. Na festivalu, ki je znan kot eden izmed večjih zborovskih festivalov v Evropi, so se mariborske pevke pomerile z zbori iz Nemčije, Estonije, Litve, Rusije, Švedske, Singapurja in Belorusije.

Na festivalu je med 2. in 6. junijem sodelovalo več kot 200 zborov in folklornih skupin iz 40 držav, so sporočili iz mariborskega zavoda Carmina Slovenica, po okriljem katerega deluje zbor Secunde CS.

To je že drugi uspeh zbora Secunde CS to pomlad, saj so konec maja na 4. regijskem tekmovanju otroških in mladinskih pevskih zborov v Gornji Radgoni prejele kar tri nagrade (zlato priznanje z odliko, priznanje za najboljši mladinski zbor ter priznanje za najboljšo izvedbo slovenske izvirne skladbe Lojzeta Lebiča Poletje).

Pevska šola CS se bo z vsemi oddelki predstavila mariborskemu občinstvu na letnem koncertu 16. junija v dvorani Union. S prihajajočo novo sezono pa bo svoje programe še razširila, in sicer na Otroški zbor PU ter kot noviteto uvedla tudi program jazz-musical-pop petja.