Slovenija 18.6.2011 11:07

Jožko Rutar naj bi postal direktor Slovenskega filmskega centra

Ljubljana, 18. junija - Jožko Rutar je bil po poročanju današnjega Dnevnika na drugem oziroma ponovljenem razpisu izbran za direktorja Slovenskega filmskega centra (SFC). Rutar, diplomant ekonomske fakultete, je sicer poznan kot producent zavoda Staragara, ki je produciral predvsem filme Janeza Burgerja in Jana Cvitkoviča, nazadnje Cirkus Fantasticus in Arheo.

Ljubljana, Kinodvor. Jožko Rutar iz Staregare. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv/STA

Ljubljana, Kinodvor.
Jožko Rutar iz Staregare.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv/STA

Kmalu po ustanovitvi centra 19. januarja je svet SFC razpisal mesto za direktorja centra, vlada pa je že pred tem za vršilca dolžnosti direktorja imenovala Sama Ruglja.

Na prvi razpis se je prijavil zgolj zadnji direktor Filmskega sklada RS Igor Kadunc, ki pa ni bil izbran. Svet je tedaj ugotovil, da kandidat sicer izpolnjuje vse formalne pogoje in izkazuje tudi zadovoljivo poznavanje področja dela, da pa njegov predlog programa dela in razvoja SFC ne odgovarja v celoti na izzive vodenja filmskega centra.

Na ponovljeni razpis se je prijavilo kar sedem kandidatov. Svetniki so se, kot navaja Dnevnik, odločili za Jožka Rutarja. Le ta naj bi službo direktorja nastopil prihodnji mesec, če bo svetnike prej prepričal, da ima kot producent zaključene vse projekte, ki jih je v preteklosti sofinanciral Filmski sklad RS oziroma SFC, je še poročal časnik.