Svet 26.6.2011 11:56

V Torontu podelili "bollywoodske oskarje"

Toronto, 26. junija - V Torontu v Kanadi so v soboto zvečer podelili "bollywoodske oskarje", glavne nagrade indijske filmske industrije. Največ nagrad, med njimi tudi za najboljši film in najboljši scenarij, je odnesel film "Dabangg" (Neustrašni) režiserja Abhinava Kashyapa, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Dabangg je prejel več nagrad tudi v najpomembnejših glasbenih kategorijah, igralec Sonu Sood pa je bil nagrajen za najboljšega igralca v negativni vlogi.

Sledil je film "My Name is Khan" (Moje ime je Khan), ki je bil med drugim nagrajen za najboljšega režiserja, to je postal Karan Johar, in najboljšega igralca Shaha Rukha Khana.

Podelitve nagrad Indijske mednarodne filmske akademije (IIFA), ki je letos potekala že 12. leto zapored, se je na torontskem stadionu Rogers' Centre udeležilo več deset tisoč ljudi, okoli 700 milijonov ljudi pa naj bi si prireditev ogledalo preko televizijskih zaslonov.

Prireditve so se udeležili tudi številni znani obrazi, med katerimi so bili Anil Kapoor, zvezda iz filma Revni milijonar, ter oskarjevca Hilary Swank in Cuba Gooding Jr.

Prireditev je vsega skupaj trajala kar tri dni, na njej pa so se vrstile indijske plesne predstave in drugi kulturni dogodki, svečane filmske premiere in celo modna revija.

Vsakoletna podelitev nagrad IIFA je prvič potekala v Londonu leta 2000, od takrat pa se je zvrstila v številnih mestih po vsem svetu, med drugim v Kolombu, Macau, Bangkoku, Dubaju, Amsterdamu in Johannesburgu.