Svet 10.7.2011 5:00

Več kot 2000 umetnikov na letošnjih poletnih igrah v Dubrovniku

Zagreb, 10. julija - V Dubrovniku se bodo danes začele 62. poletne igre. Do 25. avgusta se bo v 80 različnih glasbeno-scenskih in likovnih programih zvrstilo več kot 2000 umetnikov z vsega sveta. Del gledališkega programa bo ponovno Gogoljev Revizor v režiji Jerneja Lorencija.

Hrvaška, Dubrovnik. Srednjeveško mesto Dubrovnik. Foto: Hina/STA Arhiv/STA

Hrvaška, Dubrovnik.
Srednjeveško mesto Dubrovnik.
Foto: Hina/STA
Arhiv/STA

"Umetniška razpoznavnost dubrovniškega festivala, ki smo je gradili desetletja, bo tudi letos zvesta temeljnemu vodilu: ambientalnost in mesto kot enkratno stičišče najboljših hrvaških in svetovnih umetnikov", je izjavo intendanta poletnih iger Ivice Prlenderja povzela hrvaška tiskovna agencija Hina.

Direktorica festivala Dora Ruždjak-Podolski je poudarila, da bodo gledališki program zaznamovale tri premiere, med njimi bo tudi Kralj Ojdip v režiji Eduarda Milerja in izvedbi festivalskega dramskega ansambla. Na festival se vrača tudi Lorencijev Revizor, ki je lani nastal v koprodukciji festivalskega ansambla in zagrebškega ZeKaeM.

Glasbeni program bo uvedla zagrebška filharmonija. Med vrhunce glasbenega programa sodita koncert pianista Iva Pogorelića in nastop violončelistov Luke Šulića in Stjepana Hauserja.