Slovenija 16.7.2011 9:30

Žekš poskrbel za osebne dohodke zaposlenih v javnih zavodih

Ljubljana, 16. julija - Eden prvih ukrepov začasnega ministra za kulturo Boštjana Žekša je bilo zvišanje mase sredstev zavodom za osebne dohodke zaposlenih v javnih zavodih za tri odstotke, ki so se sicer zmanjšali v začetku leta, poroča današnje Delo.

Ljubljana. Začasni minister za kulturo Boštjan Žekš. Foto: Daniel Novakovič/STA Arhiv: STA

Ljubljana.
Začasni minister za kulturo Boštjan Žekš.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv: STA

Direktor Cankarjevega Doma Mitja Rotovnik ukrep pozdravlja: "Tisto, česar direktorji javnih kulturnih zavodov pri dosedanji ministrici za kulturo nismo dosegli pol leta, je novemu ministru Boštjanu Žekšu uspelo v treh dneh."

Ukrep je imel po Rotovnikovem mnenju za posledico ponovno aktiviranje kolegija direktorjev slovenskih gledališč, "ki je bil najostrejši kritik te nerazumljive poteze prejšnje ministrice". Kolegij je o tem takoj obvestil Žekša, za tem je v vladi ob pripravi rebalansa proračuna sledila bliskovita akcija, ki je imela za posledico popravek te krivice, je za Delo povedal Rotovnik.

"Če kdo, je minister Žekš s sodelovanjem državnega sekretarja Miloša Pavlice na najlepši mogoč način polepšal počitnice vsem kulturnim direktorjem. Priznam, tudi v CD smo si oddahnili," je še povedal Rotovnik.