Slovenija 21.7.2011 14:38

Borut Batagelj novi direktor celjskega arhiva

Celje, 21. julija - Zgodovinski arhiv Celje bo v naslednjem mandatu na podlagi razpisa ministrstva za kulturo vodil Borut Batagelj. Dosedanjemu direktorju Bojanu Cvelfarju se je mandat iztekel z današnjim dnem. Cvelfar sicer odhaja na mesto direktorja Zgodovinskega arhiva Ljubljana, so sporočili iz celjskega arhiva.

Batagelj, ki je v celjskem arhivu zaposlen od leta 2005, napoveduje, da bo arhiv še naprej tekoče in ažurno izvajal svoje osnovno poslanstvo vrednotenja, varovanja in čim bolj učinkovitega posredovanja informacij o arhivskem gradivu javnosti.

"Obenem si želim še bolj utrditi vlogo arhiva tako v strokovni srenji kot tudi v lokalnem okolju. Arhiv naj postane v javnosti še bolj prepoznaven ne le kot depo za spisovno arhivsko gradivo, ampak predvsem kot odprta inštitucija, ki ponuja javnosti kvalitetne informacije ter se tako skozi delovanje izkazuje kot varuh spomina, pravne varnosti in demokracije. Predvsem v zadnjih mesecih se je v zvezi z referendumom o dopolnilu arhivskega zakona ustvaril v javnosti povsem napačen vtis, da so arhivi institucije, ki hočejo javnosti nekaj prikriti. Prav nasprotno," je ob prevzemu funkcije zapisal Batagelj.