Slovenija 1.8.2011 13:45

Ob Kolpi že četrti festival zvoka, sonca in zabave Schengenfest

Metlika, 1. avgusta - V Vinici ob reki Kolpi bo med 5. in 8. avgustom na novem in večjem prizorišču potekal že četrti Schengenfest, ki bo ponovno ponudil bogato koncertno ponudbo in pester dnevni program. Obiskovalci bodo med drugim lahko uživali v brezplačnem festivalskem lunaparku, se udeležili različnih delavnic ter sodelovali v nagradnih in športnih igrah.

Na letošnjem festivalu se bo v treh dneh na glavnem odru zvrstilo kar 23 skupin. Med večjimi imeni bo mogoče prisluhniti skupinam Kad smo bili Bijelo dugme, Prljavo kazalište, Dubioza kolektiv, Niet, Pankrti, S.A.R.S. in Kultur Shock, Vladu Kreslinu in Malim bogovom ter raperju Edu Maajki.

Festival bo v petek uvedla dolenjska skupina Liquf, ki ji bodo sledili Primorci Low Peak Charlie. Nato bo oder zasedel eden prepoznavnejših raperjev z območja nekdanje Jugoslavije Edo Maajka, sledili mu bodo slovenska punk skupina Niet, hrvaška skupina Prljavo kazalište in slovenska punk rock skupina Pankrti. Prvi festivalski večer bodo zaključili predstavniki novega vala modernega rocka Dirtswitch.

V soboto se bo glasbeni program začel s skupino energijsko nabitega pop-rocka Voyage, sledili jim bodo slovenski alternativni bend Shyam, nemška skupina Lee Jay Cop, makedonska ska-punk zasedba Superhiks in skupina Srečna mladina. Večer bo zaznamoval nastop legende slovenske glasbe Vlada Kreslina z zasedbo Mali bogovi, nato pa bo oder zatresla znana jugo rock skupina Kad smo bili Bijelo dugme. Druženje bo sklenil nastop slovenske skupine Cover Lover.

Večerni program zadnjega dneva festivala se bo začel s power pop hrvaško skupino Pink Studio ter nadaljeval z nastopi Stare Šule, Eight Bomb in belgijske skupine RevCo World. Sledila bo mednarodna posadka glasbenikov japonskega, bosanskega, srbskega, hrvaškega, bolgarskega in ameriškega rodu - Kultur Shock. Za njimi bo nastopila bosanska zasedba s svežim pristopom k hip hopu s pridihom reggaeja, duba, rocka in bosanske folklore - Dubioza kolektiv, festival pa bo sklenila osemčlanska zasedba, poimenovana Sveže amputirana ruka Satrianija ali krajše S.A.R.S. iz Beograda.

Poleg bogatega glasbenega nabora bodo organizatorji v soboto in nedeljo poskrbeli tudi za pester spremljevalni program. V okviru športnih iger se bodo obiskovalci lahko pomerili v košarki, badmintonu, odbojki, nogometu in plavanju v Kolpi. Poskrbljeno bo tudi za zabaviščni park z rodeom, space trainerjem, bungy trampolinom, ameriškim gladiatorjem in ročnim nogometom. Potekale bodo tudi številne delavnice in tekmovanja.

Dogajanje na plaži ob reki Kolpi bodo popoldan in zvečer zapolnili številni didžeji in plesalci ter plesalke, v nedeljo pa bo na malem odru na vrsti tudi nastop stand-up komikov.

Novost letošnjega festivala je, da se bodo obiskovalci, ki bodo kupili tridnevne vstopnice na Infotočkah Slovenskih železnic lahko v dvoje popeljali do prizorišča po polovični ceni. Vlak bo ljubitelje dobre glasbe in zabave pripeljal do Črnomlja, odkoder bo organiziran avtobusni prevoz do festivalskega prizorišča ter nazaj po koncu festivala.