Slovenija 29.7.2011 8:37

Nagrada Fotopuba 2011 Mateju Povšetu

Novo mesto, 29. julija - V okviru 11. festivala dokumentarne fotografije Fotopub, ki med ponedeljkom in soboto poteka v Novem mestu, so v četrtek zvečer izbirali najboljšo foto zgodbo. Tričlanska komisija, ki je pri odločitvi upoštevala izbor zgodbe, njeno izvedbo ter način pripovedovanja, je t.i. četrtkovo nagrado podelila ljubljanskemu fotografu Mateju Povšetu.

Ljubljana, Ljubljanski grad. Ljubljanski fotograf Matej Povše. Foto: Dejan Mijović/STA Arhiv STA

Ljubljana, Ljubljanski grad.
Ljubljanski fotograf Matej Povše.
Foto: Dejan Mijović/STA
Arhiv STA

Po podatkih prirediteljev Fotopuba iz novomeškega zavoda LokalPatriot je Povše zmagal s filmom Choucha camp, za nagrado pa bo na enem prihodnjih novomeških festivalov dokumentarne fotografije razstavljal in na njegovi delavnici brezplačno sodeloval.

Na razpis za foto zgodbo tokratnega Fotopuba se je prijavilo devet fotografov, med njimi Novomeščana Borut Peterlin s filmom Sobotni test z 85-milimetrsko Nikon lečo in Boštjan Pucelj z zgodbo Pokaži mi ljubezen.

V okviru večera foto zgodb so prikazali še filme letošnjih mentorjev Espena Rasmussena, Chrisa de Bodeja, Mikea Lusmora, Rebecce Harley in Roberta Knotha. Lastna foto filma sta predstavila tudi udeleženca letošnjih delavnic Irka Helen Twomey in Tomaž Zajelšnik, po besedah umetniškega vodje Fotopuba Chrisa de Bodeja pa je bil letošnji nabor prijav dokaj kakovosten.

Sodelujoči avtorji so uporabili različne pristope pripovedovanja. Nekateri so uporabljali le posnetke, združene z glasbo, drugi film, tretji pa kombinacijo obeh, je še povedal umetniški vodja.

Komisijo za izbor najboljše foto zgodbe Fotopuba 2011 so sestavljali Brenda Ann Kenneally, Jean Christophe in Rebecca Harley, so še sporočili iz LokalPatriota.