Slovenija 7.8.2011 7:00

Kamfest bo tudi letos razgibal poletni Kamnik

Kamnik, 7. avgusta - V Kamniku se bo danes začel poletni festival Kamfest. Tudi letos bo potekal na treh prizoriščih po mestu. Etin otroški oder bo vabil s predstavami in delavnicami za najmlajše, glavni oder bo namenjen glasbenim sladokuscem, večerni oder pa glasbenim poznavalcem in ljubiteljem stand upa. Festival se bo končal 20. avgusta.

Etin otroški oder in večerni oder bosta letos postavljena v samo jedro mesta - pred staro kamniško knjižnico, medtem ko bo glavni oder tradicionalno na Malem gradu. Dogajanje se bo kot ponavadi začelo ob 18. uri z otroškim programom, ob 20. uri se bo z izbranimi skupinami selilo na Mali grad, ob 22. uri pa se bodo prižgale luči na večernem odru.

Festival se bo danes začel s predstavo Rdeča kapica Lutkovnega gledališča Fru-fru ter koncertoma bosanskega raperja Eda Maajke in novonastale slovenske skupine Neomi, ki izvaja avtorsko ambientalno glasbo. Vrelišče pa bo po napovedih organizatorja, kulturnega društva Priden možic, festival dosegel 13. avgusta, ko bo na glavnem odru nastopila skupina Siddharta. To bo tudi edini plačljivi dogodek letošnjega Kamfesta.

Na glavnem odru bodo med drugim nastopile še srbska skupina S.A.R.S. ter domači bandi Ana Pupedan, Krik!! in Res Nullius, Večerov oder pa bo med drugim gostil zasedbe Les Skalopes, Green out in Spock Studios ter Mestno godbo Kamnik.

Program sicer ne bo potekal le na odrih, pač pa si bodo obiskovalci lahko napasli oči in ušesa tudi na t.i. DDV programu - programu z dodano vrednostjo. V okviru festivala se bo tako mogoče udeležiti otroških delavnic v Parku Evropa, športnih tekmovanj in razstav. V drugem tednu pa bo Park Evropa zasedla skupina Šlosart, ki bo varila impresivne železne skulpture, piše na spletni strani festivala.