Svet 5.8.2011 15:02

Duet 2Cellos bo prihodnji teden nastopil v Dubrovniku

Zagreb, 5. avgusta - Na letošnjih, 62. dubrovniških poletnih igrah bosta prihodnji teden nastopila violončelista Luka Šulić in Stjepan Hauser, ki sta znana po priredbah pop in rock uspešnic, so napovedali organizatorji. Duet 2Cellos se bo obiskovalcem festivala predstavil 10. avgusta na rock koncertu pred cerkvijo sv. Vlaha.

Šulić in Hauser sta v začetku letošnjega leta zaslovela s priredbo uspešnice Michaela Jacksona "Smooth criminal". Podiplomska študenta klasične glasbe v Angliji sta videospot objavila na spletni strani YouTube, kjer si ga je v treh mesecih ogledalo približno približno pet milijonov ljudi.

Junija letos sta izdala svojo prvo zgoščenko "2Cellos" z vrsto priredb, med katerimi najbolj odmeva prvi single ameriških rokerjev Guns'n'Roses "Welcome to the Jungle". Tudi priredbe drugih skupin, kot so Coldplay, U2 ali Nirvana, se vzpenjajo na številnih glasbenih lestvicah.

Na Hrvaškem je duet prejšnji teden zasedel prvo mesto na lestvici najbolje prodajanih tujih albumov, na Japonskem pa je menda prodal več izvodov svoje plošče, kot je to uspelo Lady Gaga z zadnjim albumom, so poročali hrvaški mediji.

Septembra bosta Šulić in Hauser na ameriški turneji z Eltonom Johnom, nastopila sta tudi Georgeom Michaelom. Medtem je Hauser nadaljeval sodelovanje s hrvaškim glasbenikom Damirjem Urbanom. Pred kratkim sta nastopila tudi na sarajevskem filmskem festivalu in na festivalu iTunes v Londonu.