Svet 9.8.2011 5:30

V Šibeniku letos prvič glasbeni festival Terraneo

Šibenik, 9. avgusta - V Šibeniku se danes začenja petdnevni glasbeni festival Terraneo. Na prvi ediciji bo nastopilo okrog 120 glasbenikov iz Hrvaške in tujine, med njimi The National, The Raveonettes, Nouvelle Vague, The Fall, Mogwai, Bambi Molesters, Dubioza kolektiv in Overflow.

Glavni festivalski program v nekdanji šibeniški vojašnici Bribirski knezovi bo po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina na treh odrih ponudil nastope izvajalcev z vrha neodvisne pop-rock scene.

Med najpomembnejša imena sodijo ameriška indie rock zasedba The National, britanski synth-pop duet La Roux, ameriška soul-funk pevka Janekke Monae, danska garažna rokovska skupina The Raveonettes, francoska zasedba Nouvelle Vague, manchesterski post-punk band The Fall in škotska post-rock skupina Mogwai.

Pridružile se bodo mnoge znane skupine iz Hrvaške in regije, kot so Bambi Molesters, Overflow, Stillness, Dubioza kolektiv in Repetitor.

Spremljevalni program bo ponudil več kot 30 delavnic, predavanj in projekcij, osredotočal pa se bo na ekološke teme, kreativnost in šport. Možen bo tudi najem koles in ogled nacionalnih parkov Krka in Kornati.

Organizatorji pričakujejo več deset tisoč obiskovalcev, največ iz Hrvaške in regije ter Avstrije, Nemčije, Skandinavije in Velike Britanije.

Prva edicija festivala ima tudi z maskoto, želvo Terry Korn.