Slovenija 9.8.2011 12:16

Na Jakopičevem sprehajališču pejsaži Srbije

Ljubljana, 9. avgusta - Na Jakopičevem sprehajališču v Tivoliju bodo v sredo, 10. avgusta, ob 19. uri odprli razstavo fotografij Dragoljuba Zamurovića z naslovom Pejsaži Srbije. Na fotografijah velikega formata bo na Zamurovićev spektakularen in samosvoj način predstavljena Srbija z njenimi značilnimi pokrajinami, podobami iz narave in zanimivimi utrinki.

Dragoljub Zamurović, rojen leta 1947, velja za enega najuglednejših srbskih fotografov. Za svoje ustvarjanje je prejel vrsto domačih in mednarodnih nagrad. Njegove fotografije so bile večkrat objavljene v časopisih Time, Geo, Epoca, Newsweek, Europe, Stern, National Geographic in drugih.

Ameriška revija LIFE je njegove fotografije uvrstila v rubriko "Big Pictures", leta 1991 pa je bila njegova fotografija objavljena tudi na naslovni strani te revije. Njegove fotografske knjige so med drugim izšle v ZDA, Veliki Britaniji, Rusiji, Nemčiji in Italiji.

Razstava na Jakopičevem sprehajališču, ki jo pripravlja kulturno društvo Mihajlo Pupin, bo na ogled do konca septembra, so sporočili iz zavoda Turizem Ljubljana.