Slovenija 19.8.2011 14:56

Gledališče Ane Monro na turneji po Kolumbiji

Bogota, 19. avgusta - Na osrednjem trgu kolumbijske Cordobe v bližini mesta Armenija so člani gledališča Ane Monro v četrtek s predstavo Zlati osel odprli gledališki festival Calle Arriba Calle Abajo. Gledališčniki so v Cordobi nastopili takoj po utrudljivi več kot 40-urni vožnji iz Ljubljane in v kolumbijsko mesto prvič ponesli ulično gledališče.

Člane skupine Ane Monro je pred četrtkovim nastopom pogostil tudi župan mesta Cordoba. Festival Calle Arriba Calle Abajo v Armeniji in njeni bližnji okolici sicer poteka med 18. in 21. avgustom. Člani gledališča Ane Monro so edini nastopajoči na festivalu, ki prihajajo iz Evrope. Sicer so na sporedu festivala poleg argentinskih še gledališke skupine iz ZDA, Kube, Bolivije in Peruja.

Z nastopom v Cordobi so člani skupine Ane Monro uspešno začeli s svojo turnejo po kolumbijskih gledaliških festivalih. Nocoj bo druščina Ane Monro v sklopu omenjenega festivala nastopila še na osrednjem trgu v Armeniji, v soboto bodo gledališčniki odpotovali na festival v Medellin, nato pa še v Bogoto in Santander, je sporočil sodelavec STA.