Svet 22.8.2011 5:30

V Berlinu razstava Obrazi renesanse

Berlin, 22. avgusta - Državni muzeji v Berlinu bodo gostili razstavo z naslovom Obrazi renesanse (Gesichter der Renaissance). Na postavitvi, ki jo bodo v Bode-Museumu odprli 25. avgusta, bo na ogled več kot 150 mojstrovin italijanske renesanse. Med njimi velja omeniti Leonardovo sliko Dama s hermelinom (1498/90), poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V Berlinu bodo med drugim razstavljene še mojstrovine Botticellija, Ghirlandaia, Bellinija, in Pisanella. Občudovati bo mogoče portrete aristokratov in trgovcev, dvorjanov in vojskovodij, lepih gospa in čednostnih gospodičen iz 15. stoletja.

"Glavno merilo pri izbiri eksponatov za razstavo je bila njihova kakovost," je za Museumsjurnal povedal kurator razstave Stefan Wellelmann. Razstavi bo po njegovem prepričanju poseben čar dajalo tudi to, da bo postavljena v renesančni arhitekturi Bode-Museuma, ki je idealen ambient zanjo.

Razstavo je Slikarska galerija Državnih muzejev v Berlinu pripravila v sodelovanju z newyorškim Metropolitanskim muzejem, umetnine pa so posodili še pariški muzej Louvre, londonska Nacionalna galerija in florentinska galerija Uffizi. Odprta bo do 20. novembra, v predprodajo pa so zanjo prodali že več kot 20.000 vstopnic, še piše dpa.