Svet 23.8.2011 6:00

Pixar se bo v prihodnosti podal med dinozavre in v možgane

Anaheim, 23. avgusta - Produkcijska hiša Pixar Animation Studios v prihodnjih letih načrtuje dva nova projekta. Prvi bo posvečen dinozavrom in drugi delovanju človeških možganov, je na prireditvi za Disneyeve privržence D23 v Anaheimu napovedal umetniški vodja hiš Disney in Pixar John Lasseter.

Nobeden od filmov, ki bosta v kinematografe prišla po "Brave", ki govori o škotski princesi in naj bi na velika platna prišel prihodnje leto, ter "Monsters University", ki naj bi ga v kino dvorane poslali poleti 2013, sicer še nima naslova.

Film o dinozavrih, ki ga bo režiral scenarist animiranega filma Reševanje malega Nema Bob Peterson, se bo namesto v daljni preteklosti dogajal v sedanjosti. "V našem filmu dinozavri še živijo," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal Peterson.

Za poleti 2014 pa Pixar napoveduje film o človeških možganih, ki ga bo režiral Pete Docter. Docter je poskrbel že za animirana filma V višave in Pošasti iz omare.

"Navdušeni smo, da bomo ljudi popeljali v svet, ki ga poznamo vsi, nihče pa ga še ni obiskal, svet v naših glavah," je poudaril Docter.

Pixar, ki letos obeležuje 25 let delovanja, je eden najbolj uspešnih studiev v Hollywoodu, saj ima za sabo animirana filma, kot sta Svet igrač in Ratatouille.

Letos pa je studiu prvič rahlo spodrsnilo, in sicer z nadaljevanjem uspešne zgodbe Avtomobili, nad katero pretiranega navdušenja niso pokazali niti kritiki niti obiskovalci kinematografov. Po vsem svetu so namreč prodali le za 476 milijonov dolarjev vstopnic, kar je zelo slab rezultat za Pixar.