Slovenija 26.8.2011 4:00

Na Ljubljanskem gradu drevi začetek festivala Komedija pod zvezdami

Ljubljana, 26. avgusta - Na Ljubljanskem gradu bo v organizaciji Gustav filma potekal že 5. gledališki festival Komedija pod zvezdami. Drevi ob 20.30 ga bo odprla komedija Šef šefica - brez odpravnin v izvedbi Mojce Funkl in Jerneja Kuntnerja. Festival, ki se bo sklenil 31. avgusta, bo ponudil skupaj šest komedij.

Komedija Šef šefica - brez odpravnin po scenariju Iskre Ignis in v režiji Slobodana Maksimovića pripoveduje o odnosih na delovnem mestu. V njej se bosta Mojca Funkl in Jernej Kuntner pomerila za mesto šefa brez predsodkov.

Sledila bo komedija Nevarno razmerje. Avtor je rokgre, režijo podpisuje Matjaž Latin. V komediji o poročenem paru, ki se ujame v vrtinec virtualnih razmerij, igrata Aleksandra Balmazovič in Peter Musevski.

Sašo Hribar show ni remake ukinjenega televizijskega Hri-bara, niti ne odrska različica Radia Ga-ga. Sašo Hribar na odru preseneti z iskreno izpovedjo lastne življenjske zgodbe. Vsebino svoje duše izlije s pomočjo akustične kitare in ob podpori "legendarnih glasbenih gostov" dokaže, da nima le izjemnega talenta za imitacijo, humor in satiro, ampak tudi glas, ob poslušanju katerega se marsikomu naježi koža, je o predstavi zapisano v sporočilu za javnost.

Moja briljantna ločitev bo pričarala duhovite, komične prizore iz življenja razočarane "sveže ločene" Angele, katere zgodbo je avtorica posvetila vsem, ki so nepričakovano postali samski. Monodrama Moja briljantna ločitev je bila uprizorjena v več kot 30 državah. Tokrat bo nastopila Irena Mihelič.

Na programu festivala je tudi predstava Čas za spremembo Branko Đurića - Đura in Marka Pokorna. Branko Đurić podpisuje tudi režijo in v predstavi zaigra ob Alenki Tetičkovič in Branku Šturbeju.

Festival bo 31. avgusta sklenila monokomedija Učitelj. Avtor besedila je rokgre. Predstavo, v kateri nastopa Aljoša Ternovšek, je zrežiral Matjaž Latin. Gledalca popelje v svet otroške iskrenosti in odprtega duha, v svet starševskih ambicij, v svet, ki se skriva za vrati šolske zbornice in predvsem v svet človeka, ki mu je zaupana prihodnost otrok.