Slovenija 4.9.2011 14:00

Začenja se predprodaja vstopnic za Borštnikovo srečanje

Maribor, 4. septembra - V ponedeljek se bo začela predprodaja vstopnic za letošnji, 46. festival Borštnikovo srečanje, ki bo potekal od 14. do 23. oktobra na različnih prizoriščih v Mariboru. Tudi letos je na voljo Borštnikov abonma, ki so ga organizatorji tega vseslovenskega gledališkega tekmovanja prvič uvedli lani.

Vstopnice je mogoče kupiti pri blagajni Slovenskega narodnega gledališča Maribor, v spletni trgovini www.mojekarte.si ter v agenciji Ines tours v Židovski ulici v Ljubljani, so sporočili organizatorji.

Vpis Borštnikovega abonmaja, za katerega je treba odšteti 50 evrov, je od 5. septembra do 1. oktobra pri blagajni SNG Maribor. Število abonmajev je omejeno.

Abonma vključuje ogled štirih uprizoritev, in sicer predstave Rojeni v YU v izvedbi Jugoslovenskega dramskega pozorišta Beograd, Beneški trgovec v izvedbi SNG Drama Ljubljana, Zlati zmaj v izvedbi Slovenskega stalnega gledališča iz Trsta ter Lovske scene iz Spodnje Bavarske v izvedbi Prešernovega gledališča Kranj. Abonenti si bodo lahko ogledali tudi sklepno slovesnost festivala.

Festival Borštnikovo srečanje je osrednji slovenski gledališki festival, na katerem podelijo tudi najbolj prestižno nagrado za igralsko delo - Borštnikov prstan. Na festivalu žirija izbere tudi najboljšo predstavo in nagradi režiserke, igralske in druge umetniške dosežke.