Svet 6.9.2011 5:30

Gomora kmalu še v televizijski različici

Rim, 6. septembra - Knjiga italijanskega pisatelja Roberta Saviana Gomora, ki je dvignila veliko prahu ter zaživela tako na filmu kot gledališkem odru, bo kmalu na ogled še v televizijski različici. Nad prvim od šestih delov serije bo kot režiser bedel priznani italijanski režiser Paolo Sorrentino, je poročala italijanska tiskovna agencija Ansa.

Moč, denar in kri so "vrednote", s katerimi se morajo prebivalci juga Italije dnevno spopadati. Ljudje večinoma nimajo izbire in so prisiljeni upoštevati pravila sistema italijanskega organiziranega kriminala z imenom camorra. Samo najbolj srečni si lahko mislijo, da živijo "normalno", piše na uradni strani filma.

Gomora, srhljiva drama o neapeljski mafiji, je kot film v režiji Mattea Garroneja doživel svetovni uspeh in požel številne nagrade. Med drugim je film izjemno priznanje dočakal na 21. podelitvi evropskih filmskih nagrad, kjer je prejel kar pet nagrad, med njimi za najboljši film, režijo in scenarij.

Sorrentino, v Neaplju rojeni režiser, ki velja za enega večjih talentov italijanskega filma, je nazadnje režiral film "This Must Be the Place" s Seanom Pennom v glavni vlogi. Film je bil prikazan na zadnjem filmskem festivalu v Cannesu, od 14. oktobra pa bo pričel svojo pot po italijanskih kinematografih, je še poročala Ansa.