Slovenija 6.9.2011 9:01

Murska Sobota naj bi kmalu podpisala pogodbo za EPK

Maribor, 6. septembra - Župan Murske Sobote Anton Štihec se je v ponedeljek na sestanku z vodstvom zavoda Maribor 2012, ki vodi projekt Evropske prestolnice kulture (EPK), zavezal, da bo na naslednji seji mestnega sveta pridobil ustrezno podlago za podpis partnerske pogodbe z omenjenim zavodom.

Maribor, Vetrinjski dvorec. Seja sveta zavoda Maribor 2012 - Evropska prestolnica kulture. Plakati. Foto: Vesna Pušnik Brezovnik/STA

Maribor, Vetrinjski dvorec.
Seja sveta zavoda Maribor 2012 - Evropska prestolnica kulture.
Plakati.
Foto: Vesna Pušnik Brezovnik/STA

Murska Sobota. Župan Murske Sobote Anton Štihec. Foto: STA Arhiv STA

Murska Sobota.
Župan Murske Sobote Anton Štihec.
Foto: STA
Arhiv STA

Murska Sobota je edina partnerska občina, ki nima z zavodom Maribor 2012 podpisane pogodbe o sodelovanju, s katero so se občine zavezale, da bodo prispevale svoj del sredstev k projektu. Tamkajšnji mestni svet je namreč sprejel sklep, s katerim pogojujejo podpis pogodbe z investicijami, ki naj bi jih mesto pridobilo od države.

Štihec se je na ponedeljkovem srečanju z generalno direktorico zavoda Suzano Žilič Fišer v Mariboru zavezal, da bo na naslednji seji mestnega sveta, ki je sklicana za 15. september, pridobil ustrezno podlago, da lahko podpiše partnersko pogodbo z zavodom, so sporočili iz zavoda.

"Podpis pogodbe je zgolj formalnost," je kasneje povedal programski direktor EPK Mitja Čander. "Mislim, da gre bolj za taktični manever, da bi Murska Sobota dobila sredstva za prepotrebno infrastrukturo s strani vlade. A tudi mi imamo zgornjo časovno mejo, do kdaj lahko čakamo na njihovo odločitev, da bi lahko stvari do konca sprogramirali," je dodal.