Slovenija 9.9.2011 11:31

Poziv agencije za knjigo za promocijo avtorjev in slovenskih avtorskih del v tujini

Ljubljana, 9. septembra - Javna agencija za knjigo RS je na svoji spletni strani in v uradnem listu objavila javni poziv za izbor kulturnih projektov na področjih promocije avtorjev in slovenskih avtorskih del v tujini za leto 2011. Razpis je odprt do porabe razpoložljivih sredstev oz. se zaključi najkasneje 10. oktobra, so sporočili z javne agencije za knjigo.

Javni poziv obsega naslednja področja: mobilnost, namenjeno sofinanciranju potnih stroškov posamičnih avtorjev; prevode v tuje jezike, namenjeno prevodom knjižnih del slovenskih avtorjev v tuje jezike, in sicer s področja leposlovja za odrasle, otroke in mladino ter esejističnih in kritiških del s področja kulture in humanističnih ved; vzorčne prevode, namenjeno lastnikom avtorskih pravic izvirnih leposlovnih ter esejističnih del, izdanih v slovenskem jeziku, ki bodo zagotovili prvi vzorčni prevod leposlovnega ali esejističnega dela v izbran tuj jezik; promocijo slovenskih avtorjev v tujini, namenjeno slovenskim založnikom, ki bodo pripravili nove tujejezične kataloge posamičnih avtorjev leposlovnih, esejističnih in humanističnih del, ki ustvarjajo v slovenskem jeziku.

Vloge je potrebno predložiti na naslov: Javna agencija za knjigo RS, Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana. Dokumentacija javnega poziva je na voljo na spletni strani javne agencije za knjigo, zainteresirani jo lahko tudi dvignejo v glavni pisarni agencije.