Slovenija 17.9.2011 12:00

Zbor VAL prejel častno nagrado v Arezzu

Siena, 17. septembra - Zbor Vokalna akademija Ljubljana, ki ga vodi Stojan Kuret, je prejel častno nagrado Guidoneum Award, ki jo vodstvo prestižnega mednarodnega zborovskega tekmovanja v italijanskem Arezzu podeljuje vrhunskim zborom, ki so se na poseben način izkazali tudi v prejšnjih izvedbah tega tekmovanja. Nagrado bodo podelili ob nocojšnjem zaključku tekmovanja.

Moški zbor, ki ga vodi Stojan Kuret, je pred dvema letoma v Arezzu prejel prvo nagrado v vseh štirih kategorijah, za katere se je prijavil, kot tudi najvišjo nagrado, ki mu je odprla vrata do velike nagrade Evrope v zborovskem petju (Grand prix). To je lani, kot je znano, tudi osvojil.

Letos se je zbor vrnil v Arezzo kot častni gost, da bi ob 59. izdaji tekmovanja izvedel koncertni večer. Pevci so izbrali program romantičnih in sodobnih avtorjev, med katerimi sta bila tudi slovenska skladatelja Hrabroslav Volarič in Lojze Lebič. Občinstvo je vrhunski nastop sprejelo z dolgim aplavzom in stoječimi ovacijami, je sporočila Rossana Paliaga, ki spremlja tekmovanje.