Slovenija 24.9.2011 12:17

Večerovo nagrado za igralske dosežke je prejel Renato Jenček

Celje, 24. septembra - Dolgoletni član igralskega ansambla Slovenskega ljudskega gledališča (SLG) Celje Renato Jenček je drugi prejemnik Večerove nagrade za najboljše igralske dosežke v minuli sezoni. Jenčku so nagrado izročili v petek zvečer, po premieri drame Utva Antona Pavloviča Čehova v režiji Janeza Pipana, ki je uvedla novo gledališko sezono v celjskem SLG.

Celje, Slovensko ljudsko gledališče Celje. Novinarska konferenca Slovenskega ljudskega gledališča Celje ob zaključku sezone in predstavitvijo sezone 2008/2009. Foto: Lili Pušnik/STA

Celje, Slovensko ljudsko gledališče Celje.
Novinarska konferenca Slovenskega ljudskega gledališča Celje ob zaključku sezone in predstavitvijo sezone 2008/2009.
Foto: Lili Pušnik/STA

Celje. Slovensko ljudsko gledališče (SLG) Celje. Foto: Daniel Novakovič/STA Arhiv STA

Celje.
Slovensko ljudsko gledališče (SLG) Celje.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Strokovno žirijo je Jenček prepričal z vlogami Willyja Lomana v Smrti trgovskega potnika, za katero je prejel tudi Severjevo nagrado, z vlogo Kreona v Sofoklejevi Antigoni in vlogo Georgea Browna v igri Knapi slikarji.

"Vse kar je lani kot igralec ustvaril, je pustilo vtis in odtis. Renato Jenček je preprosto velik umetnik. Igralec s tisočerimi obrazi. Enako se znajde v klasičnih kot sodobnih dramskih tekstih, v vseh žanrih, je mojster transformacije, ki gledalca vedno preseneti, a tudi prepriča," piše v Večerovi prilogi V Soboto.

Večerovo nagrado za najboljše igralske dosežke v pretekli sezoni SLG so lani podelili prvič. Prejela jo je igralka Pia Zemljič.