Slovenija 26.9.2011 10:12

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. ponovno na newyorškem sejmu umetniških knjig

New York, 26. septembra - Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. bo letos že tretjič sodeloval na sejmu umetniških knjig (Art Book Fair), ki bo med med 29. septembrom in 2. oktobrom potekal v centru sodobne umetnosti P.S. 1 v New Yorku. Enega največjih tovrstnih sejmov na svetu ameriška založba Printed Matter pripravlja že šesto leto.

Organizatorji letošnjega sejma knjig umetnika, umetniške periodike, zinov in umetniških monografij obljubljajo rekordno udeležbo založnikov, distributerjev, umetniških skupin in antikvarjev iz več kot 20 držav z vsega sveta. V spremljevalnem programu sejma se bodo zvrstile številne konference, predavanja, pogovori, delavnice in projekcije.

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. na sejmu, ki se ga je lani udeležilo 16.500 obiskovalcev, tudi letos sodeluje kot edini neodvisni založnik iz regije. Predstavil bo produkcijo knjig umetnika in drugih publikacij, ki jih je izdal v minulem letu.

Knjige umetnika, ki jih izdaja Zavod P.A.R.A.S.I.T.E., so na voljo v več tujih specializiranih knjigarnah, med njimi v amsterdamski Boekie.Woekie, berlinski Pro-qm, in newyorški Printed Matter, uvrščene pa so tudi v več pomembnih zbirk knjig umetnika in umetniških publikacij, med drugim v publikacije Muzeja moderne umetnosti Weserburg, CNEAI Pariz in newyorškega muzeja MoMA, so sporočili iz zavoda.