Slovenija 27.9.2011 14:22

Znani nagrajenci natečaja za zborovske skladbe "Ignacij Ota"

Trst, 27. septembra - Znani so nagrajenci 5. natečaja za zborovske skladbe "Ignacij Ota". Nagrado za najboljšo skladbo za odrasle zbore prejme Andrej Makor za skladbo Kantali smo veselo, za najboljšo skladbo za otroški oz. mladinski zbor pa Bojan Glavina za skladbo Tri drobtinice, so sporočili iz Zveze slovenskih kulturnih društev (ZSKD) v Italiji.

Strokovna komisija, ki so jo sestavljali Adi Danev, Davide Clodig, Marko Vatovec in Luisa Antoni, je Makorju za isto skladbo dodelila tudi posebno priznanje za najboljšo skladbo mladega avtorja, posebno priznanje strokovne komisije pa prejme Aljoša Tavčar za skladbo Mlada luna.

Nagrade bodo podelili 16. oktobra v Občinskem gledališču France Prešeren v Boljuncu - Dolina v okviru počastitve 80-letnice rojstva in 10-letnice smrti zamejskega zborovodje skladatelja Ignacija Ote, po katerem je natečaj poimenovan.

Natečaj, namenjen predvsem mladim glasbenikom, ki so se šele začeli uveljavljati na področju zborovske kompozicije, ZSKD v Italiji razpisuje v sodelovanju z Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti, Pokrajino Trst in deželnim zborovskim združenjem USCI FJK.