Slovenija 10.10.2011 14:20

Dva slovenska zbora uspešna v tujini

Rimini/London, 10. oktobra - Ljubiteljski zbori so tudi v preteklih dneh uspešno zastopali slovenske barve v tujini. Mešani pevski zbor Odmev iz Kamnika je na mednarodnem zborovskem tekmovanju v Riminiju osvojil prvo mesto med mešanimi zbori, dekliški pevski zbor Gimnazije Celje - Center pa na mednarodnem tekmovanju na britanskem otoku Jersey prvo mesto med ženskimi zasedbami.

MePZ Odmev je, kot je sporočil njihov član, v Riminiju tekmoval tudi v kategoriji folk, gospel in spiritual ter zasedel četrto mesto. Tekmovanje je potekalo med 6. in 9. oktobrom, sodelovalo je 30 zborov z vsega sveta, iz Slovenije še ženska vokalna skupina Solzice iz Brežic in Domžalski komorni zbor.

Dekliški pevski zbor Gimnazije Celje - Center je na mednarodnem zborovskem tekmovanju, ki je v istem terminu potekalo na otoku Jersey, osvojil še drugo mesto v kategoriji komornih zasedb. Strokovna žirija pa je skladbo Vöra bije v priredbi Radovana Gobca nagradila s priznanjem za najboljšo izvedbo ljudske skladbe na tekmovanju, so sporočili s celjske gimnazije.