Svet 13.10.2011 5:30

Trilogija Millenium Stiega Larssona bo izšla v stripovski izdaji

New York, 13. oktobra - Trilogija Millenium švedskega pisatelja, novinarja in urednika Stiega Larssona (1954-2004) bo izšla kot roman v stripu. Z založniškega oddelka družbe DC Entertainment so sporočili, da so za svetovno prodajno uspešnico pridobili avtorske pravice za stripovsko izdajo. Prvi del naj bi izšel decembra prihodnje leto.

Prvemu romanu z naslovom Dekle z zmajskim tatujem bosta leta 2013 in 2014 sledila še druga dva dela v stripovski izdaji: Dekle, ki se je igralo z ognjem in Dekle, ki je dregnilo v osje gnezdo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Vsaka knjiga bo izšla v dveh delih, ki bosta dostopna v tiskani in elektronski različici, ni pa še znano, kdo bo avtor stripa.

Po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina bodo romane v strip priredili tudi v Belgiji. Izšlo bo devet delov v francoskem jeziku.

Knjižno trilogijo Millenuim so doslej prodali v več kot 50 milijonih izvodov.

Po švedskih filmskih adaptacijah se zdaj obetajo še ameriške. Prvi del z naslovom "Dragon Tattoo" pod režijsko taktirko Davida Fincherja bo na velika platna prišel konec leta.