Slovenija 19.10.2011 8:00

V Hiši kulture Celje premierno projekt 10 zapovedi

Celje, 19. oktobra - Hiša kulture Celje bo danes ob 19.30 v celjskem Narodnem domu premierno uprizorila mednarodni glasbeno-literarno-scenski projekt 10 zapovedi. Razmislek o desetih božjih zapovedi in njihovem pomenu v današnjem času je nastal v sodelovanju z Glasbenim gledališčem Gabriel iz Celovca, so sporočili iz celjske hiše kulture.

Projekt je povezal ugledna imena literature, gledališča in glasbe iz Avstrije, Slovenije in Italije in jih izzval k interpretaciji desetih božjih zapovedi v času vsesplošne krize in pomanjkanja vrednot.

Vabilu k sodelovanju so se odzvali literati Waltraud Jäger, Lisa Huber, Sissy in Stefanie Sonnleitner, Fabjan Hafner, Clemens Lukas-Luderer, Florjan Lipuš, Angelika Benke, Wolfgang Gewolf, Alenka Hain in Jani Oswald ter skladatelja Nenad Firšt in Stephan Kühne.

Na odrih Slovenije, Avstrije in Italije bodo ustvarjeno vizijo oblikovali dramska igralca Magda Kropiunig in Manfred Lukas-Luderer, kitarist Marco Tamayo, violončelist Igor Mitrović, pianistka Elisabeth Vaeth-Schadler ter vizualni umetnik Norbert Janesch.

"Celjska predstava bo obenem tudi slovenske premiera tega vznemirljivega projekta, ki bo javnosti krstno predstavljen dan pred tem v Mozartovi dvorani celovške koncertne hiše," je povedal vodja projekta Gregor Deleja.