EPK 2012 21.10.2011 6:00

Programski svet EPK o končnem programu dogodkov leta 2012

Maribor, 21. oktobra - Programski svet zavoda Maribor 2012, ki bdi nad vsebino projekta EPK, bo na današnji seji v Mariboru obravnaval končni osnutek programa za leto 2012. Njegovo soglasje je potrebno za obravnavo programa na svetu zavoda prihodnji teden.

Program za leto 2012, ki obsega 412 projektov v skupni vrednosti 16,5 milijona evrov, je programski direktor EPK Mitja Čander zaključil konec septembra. Večino dogodkov, ki se bodo v Mariboru, Velenju, Murski Soboti, Novem mestu, Slovenj Gradcu in na Ptuju odvili prihodnje leto v okviru EPK, je sicer predstavil že konec junija. A takrat je bilo govora le o njihovi vsebini, ne pa tudi, kdaj in kje točno se bodo zgodili.

Dogodki so razvrščeni v štiri programske sklope: Terminal 12, Ključi mesta, Urbane brazde in Življenje na dotik. Po Čandrovih navedbah združujejo tako vrhunsko umetnost kot aktivnosti, namenjene oživitvi mestnih središč, krepitvi kulture sobivanja, multimedijski refleksiji ter povezovanju med mesti in s tujino. "Sestavili smo kakovosten in raznovrsten program. Tisti, ki resno jemljejo ta projekt, zagotovo ne bodo razočarani," je napovedal Čander.

Svet zavoda kot najvišji nadzorni organ zavoda Maribor 2012 bo program obravnaval v torek. Potem ko ga bosta potrdila tako programski svet kot svet zavoda, bodo program predstavili javnosti. Člani programskega sveta, ki mu predseduje Janez Lombergar, se bodo v Vetrinjskem dvoru sešli danes ob 11. uri, po seji pa niso predvidene izjave za medije.