EPK 2012 21.10.2011 16:46

Programski svet EPK dal zeleno luč programu za leto 2012

Maribor, 21. oktobra - Programski svet zavoda Maribor 2012, ki bdi nad vsebino projekta evropske prestolnice kulture (EPK), je danes dal zeleno luč končnemu osnutku programa za leto 2012. Kot so sporočili z zavoda Maribor 2012, je članom programskega sveta program predstavil programski direktor EPK Mitja Čander, ti pa so ga soglasno potrdili.

Generalna direktorica zavoda Suzana Žilić Fišer je podala tudi poročilo o aktivnostih in napredku zavoda od zadnje programske seje. Med drugim jih je seznanila z navodili za izogibanje nasprotju interesov, ki jim jih je predlagala komisija za preprečevanje korupcije.

Program za leto 2012, ki obsega 412 projektov v skupni vrednosti 16,5 milijona evrov, je Čander zaključil konec septembra. Med odobrenimi projekti za prihodnje leto jih je 283 v Mariboru in 103 v partnerskih mestih. Mrežnih in skupnih programov je 26.

Večino dogodkov, ki se bodo v Mariboru, Velenju, Murski Soboti, Novem mestu, Slovenj Gradcu in na Ptuju odvili prihodnje leto v okviru EPK, je sicer predstavil že konec junija. A takrat je bilo govora le o njihovi vsebini, ne pa tudi, kdaj in kje točno se bodo zgodili.

Svet zavoda kot najvišji nadzorni organ zavoda Maribor 2012 bo program obravnaval v torek. Potem ko ga bosta potrdila tako programski svet kot svet zavoda, bodo program predstavili javnosti.