EPK 2012 27.10.2011 0:30

Program EPK se na ogled postavi

Maribor, 27. oktobra - Generalna direktorica zavoda Maribor 2012 Suzana Žilič Fišer in programski direktor Mitja Čander bosta na današnji novinarski konferenci v Mariboru predstavila program dogodkov v okviru evropske prestolnice kulture (EPK) prihodnje leto. Ta obsega 412 projektov v skupni vrednosti 16,5 milijona evrov.

Maribor. Programski direktor zavoda Maribor 2012 - EPK Suzana Žilič-Fišer. Mitja Čander. Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA Arhiv STA

Maribor.
Programski direktor zavoda Maribor 2012 - EPK Suzana Žilič-Fišer. Mitja Čander.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA
Arhiv STA

Ljubljana. Generalna direktorica zavoda Maribor 2012 - EPK Suzana Žilič-Fišer. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Generalna direktorica zavoda Maribor 2012 - EPK Suzana Žilič-Fišer.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Program za leto 2012 je Čander zaključil konec septembra. Potem ko so ga prejšnji teden potrdili pristojni odbor mariborske občine in programski svet zavoda Maribor 2012, je program v torek odobril še svet zavoda kot najvišji nadzorni organ zavoda Maribor 2012.

Večino dogodkov, ki se bodo v Mariboru, Velenju, Murski Soboti, Novem mestu, Slovenj Gradcu in na Ptuju odvili prihodnje leto v okviru EPK, je Čander predstavil že konec junija. A takrat je bilo govora le o njihovi vsebini, ne pa tudi, kdaj in kje točno se bodo zgodili.

Dogodki so razvrščeni v štiri programske sklope: Terminal 12, Ključi mesta, Urbane brazde in Življenje na dotik. Po Čandrovih navedbah združujejo tako vrhunsko umetnost kot aktivnosti, namenjene oživitvi mestnih središč, krepitvi kulture sobivanja, multimedijski refleksiji ter povezovanju med mesti in s tujino.