Svet 8.11.2011 6:00

Festival euro-scene v Leipzigu bo odprla predstava Matjaža Fariča

Leipzig, 8. novembra - Festival sodobnega evropskega gledališča euro-scene v Leipzigu bo danes odprla predstava Matjaža Fariča Srh, zvok na koži, za katero je glasbo napisal Milko Lazar. Slovesno odprtje festivala bo v veliki koncertni dvorani Gewandhaus v Leipzigu. Otvoritveni večer bo zaznamoval še performans Iva Dimcheva z naslovom "Concerto".

Ljubljana. Koreograf in plesalec Matjaž Farič. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Koreograf in plesalec Matjaž Farič.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Na festivalu euro-scene, enem vidnejših festivalov sodobnega gledališča v Evropi, se bo letos zvrstilo skupaj 25 predstav iz vse Evrope. Festival bo v 21. izdaji potekal pod motom Zvočne motnje, organizatorji pa stavijo na umetnike, ki se v Leipzigu do sedaj še niso predstavili, vendar pomembno zaznamujejo evropski plesni in gledališki prostor. Festival se bo sklenil 13. novembra.

Predstava Srh, zvok na koži je nastala v koprodukciji zavoda Flota, Cankarjevega doma in Plesnega teatra Ljubljana. Premierno je bila uprizorjena novembra 2009 v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma. Bila je tudi otvoritvena predstava 27. tedna sodobnega plesa v Zagrebu.

V predstavi sodelujejo plesalke Rosana Hribar, Kaja Janjič, Katja Legin, Ana Mrak in Mateja Rebolj, skladatelj in pianist Milko Lazar ter skupina Slovenski tolkalni projekt.