Svet 22.11.2011 5:00

V galeriji Tate z razstavo obeležili 100 let izdajateljske dejavnosti

London, 22. novembra - V londonski galeriji Tate letos obeležujejo 100. obletnico izdajateljske dejavnosti. Jubilej so obeležili z razstavo, na kateri so na ogled postavili od prvih do nekaterih najnovejših izdaj, ki so bile tudi nagrajene. Razstava priča o kvaliteti in pestrosti publikacij, ki jih je izdala galerija.

Postavitev z naslovom 100 let knjig galerije Tate (100 Years of Tate Books) priča tudi o kreativnosti umetnikov, oblikovalcev in ilustratorjev, ki so bili vključeni v ustvarjalni proces, so ob razstavi zapisali v galeriji.

Založniška dejavnost galerije Tate (Tate Publishing) je tekom let postala sinonim za drzna nova znanja na področju vizualnih umetnosti, izjemno kvalitetne reprodukcije umetniških del, kritično pisanje o umetnosti, umetniških gibanjih in teorijah ter v zadnjem času tudi za inovativne in domiselno ilustrirane otroške knjige.

S pomočjo knjig so v galeriji Tate umetnost približali zelo raznolikemu občinstvu, poleg tega izdajateljska dejavnost nudi uspešno finančno podporo siceršnjemu delovanju galerije.

Vse knjige, ki so na ogled na razstavi, si je mogoče ogledati tudi v knjižnici in v arhivski čitalnici galerije. Razstava bo odprta do 5. januarja.